Rezekiiii...Alhamdulillah..

Salam..pagi tadi lepas masak sarapan dan lauk untuk bekal ayah kemudian siapkan si kakak untuk ke sekolah tiba-tiba Ayah dapat SMS dari kawan tanya nak ketam ke tak? Rupanya semalam masa kawan tu (Saiful) bawa Dekan dan Timbalan Canselor (dari Universiti Malaysia Terengganu yang datang ke Liverpool John Moores University utk tandatangan MoU) melawat Bangor diorang sempat singgah memancing ketam.
Apalagi, bak kata Ayah kecik tapak tangan kuali besar kami tadahkan ler jawabnya..
 Sejak duduk Liverpool ni, inilah kali pertama kami makan ketam fresh. Bergerak2 lagi ketam tu masa saya duk sental kulit dia. Tetiba teringat filem lama lakonan Hamid Gurkha duk berus gigi ikan! hehe
Oleh sebab pagi tu dah masak Ayam Sambal jadi pikir2 masak lemak cili padi jelah ketam ni. Anak2 pun boleh merasa sekali kan. Tambah pulak si Adik memang suka kalau masak lemak.
shoot live dari kuali takut nnt lupa dan..yess..
memang tepat seperti yg dijangka tulang dah penuh 1 mangkuk baru teringat nak snap, APALAAA
Terima kasihla banyak-banyak kat Saiful dan Rosni yang ingat juga kat kitorang ye. Terima kasih daun keladi ye adik2 :)) 


2 comments:

Juwita Jamaludin said...

Salam kak.. Bestnya ketam suka juga... Rezeki kak dpt mkn ketam fresh

Intan Suhana said...

ishhh...terliur sy tgk ketam masak lomak cili padi tu.. drooling..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

www.kongsiresepi.com