Sebab sekarang sesi nak memindahkan koleksi resepi yg dah byk simpan dlm MsWord ke blog jadi buat yang kali ni terpaksala suruh karipap beratur nak ambik gambar. Readyy....
Bahan-bahan
250g tepung gandum (2cwn penuh)
* 2 sudu besar minyak msk
* 2 sudu besar butter@marjerin
* 1 sudu besar shortening
>> * Campurkan semua menjadi 1/4 cawan.
garam
air
Bahan Inti Kentang
5 biji kentang sederhana besar - dipotong dadu
1/2 biji bawang besar - hiris
2 ulas bawang putih - hiris
2 sudu makan ikan bilis - kadang saya tukar dgn udang kering
2 sudu makan serbuk kari
saya + cili kering 2 sudu makan sbb kami suka pedas
hirisan daun sup
garam dan gula
air
4 comments:
dah lama sy tak buat karipap, kak. last time raya aidilfitri lepas. perlukan semangat nk buat inti ngan uli dohnya hehehe...
betullah intan, w/pun kuih ni kuih peberet fazlli tp kuih nila paling malasss sekali nak buat, dah kena perli baru buat. hehe..kenapa yek?
salam kak.. ita pun suka gak karipap.. buat terus frozenkan.. tapi ita buat guna breadmeker untuk uli.. itu pun malas.. hahahaha..
salam ita, kp kena +kan kerajinan mcm ita baru leh request bm tu..takut nnt malu sendiri je :)) ita rajin buat roti kan, sana xbyk roti halal ye
Post a Comment