Hasilan BM

mm..semenjak ada BM ni rasanya macam hari-hari nak buat roti. Sampai 1 tahap kena sound dengan en.suami. BIL MELAMBUNG katanya ! Aduuss.. inila antara hasil2 BM yang sempat disnap.

nila dia en.BM tu. walaupun tak segah jenama BM yg lain tapi sesuai sgtle dgn tuannya ni pun.

1st trial is chocolate bread resepi BM. Tak guna tepung roti pun saje nak test tahap kegebuan roti kalau guna BM compare to pakai tangan. ok! not bad



kelako pulak tengok kopok lekor ni, berpintal2 jadinya
try uli kopok lekor pulak. mm..aii like! xyah lenguh2 tgn uli ikan ngan tepung

try buat roti tuna resepi k.yani from myresepi


ni je gambar2 yang sempat di snap, roti2 lain nampaknya tinggal bekas kosong baru teringat nak ambik gambar. Bukan apa, bila dah tengok roti panas2 keluar dari oven tu terus rasa nak NGAPPP je. Yang selalu saya buat ialah roti bergula yang Inaku79 suka buat tu. sedaaaap!!hehehe

4 comments:

Intan Suhana said...

kak pi ni saje tau buat org kt soton ni jeles hehe...BM tu beli carboot ke 1st hand kak?..

Idayu said...

akk pon sma, ms memula beli tuh..tiap hr ler duk mkn roti.skang mcm dah reda sket demamnya..
btw, cntik molek jek roti slice chocolate tuh..pakai resepi yg mna ek?

cucu nenek di liverpool said...

intan,
yg ni 1st hand, kp beli time TJHughes wat offer 3for2, so sakanla beli 3 brg letrik termasuk BM ni. lps beli kawan kata kat carboot 2P..sabo jer

cucu nenek di liverpool said...

k.ayu,
tula kak gian nak meroti blum reda lg ni. roti coklat tu sy guna resepi BM tu je. nnt ada masa saya masukkan resepi dia eh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

www.kongsiresepi.com